Kursusoversigt

Vejrtrækning

Velkommen!

Hvis du er medlem af FLORA's - skal du blot huske at logge ind med dit SimpleroID (klik på log ind i menuen) - så kan du se alt materialet, der ligger herinde.

Hvis du ikke er medlem af FLORA's, så kan du se et lille udvalg af materialet (alt det uden "lås" på). Hvis du gerne vil have adgang til det hele (kan anbefales!), så kan du hurtigt få det, ved at klikke på knappen herunder.

Kærligst,
Flora underskrift

Vejrtrækningsøvelser

Her finder du gode vejtrækningsøvelser.

I yogaen kaldes disse Pranayama. Det er Sanskrit og består af de to ord Prana, som betyder livsenergi og Yama som kan oversættes til kontrol.

Vejrtrækningen er vores kobling mellem ydre og indre energi. Vi trækker nærmest universet ind i os gennem hver eneste vejrtrækning og fylder vores krop med energi og brændstof.

Gennem vejrtrækningsøvelserne kan vi træne os i en endnu større grad af beherskelse af os selv. Vi kan bruge åndedrættet til at finde ro og balance eller vi kan bruge åndedrættet til at fylde os med energi og fokuseret koncentration.

Her finder du forskellige øvelser, som alle kan være med i. Dog skal du naturligvis være opmærksom på, hvad din krop fortæller dig. Hold pause, hvis du bliver forpustet, svimmel eller føler ubehag. Du skal aldrig forcere åndedrættet, men lade det glide ubesværet.

 

Kend dit åndedræt - øvelse 7:30.mp4
Kend dit åndedræt (7:30)
7:31
Ujjayi åndedrættet  7:30.mp4
Ujjayi Åndedrættet (7:30)
7:31
Det stille og rolige sted 8:00.mp4
Det stille og rolige sted (8:00)
8:00
Flora's Vekselåndedræt (9:00).mp4
Vekselåndedræt (9:00)
9:01
Kontakt med dit åndedræt  13:30.mp4
Kontakt med dit åndedræt (13:30)
13:30